Kartor

Illustrerade kartor för mängd olika användningsområden – läromedel, information, fakta, redaktionellt etc. Kreativ kartritare med många nöjda kunder.

Karta över Kista och Sollentuna

Här ser ni en lågupplöst variant av en karta över Kista och Sollentuna, som jag gjorde för företaget Savor media. Kartan innehåller alla väsentligheter som platsnamn, gatunamn, tunnelbanestationer, tågstationer etc.

Illustrerad karta över Lidköping

Illustrerad karta över Lidköping

Den här illustrerade kartan gjorde jag åt Lidköpings kommun, i samband med Big Power Meet som är en av de största träffarna för ägare av klassiska bilar. Vi ser utritade byggnader och viktiga platser, samt text och förklaringar. Då proportioner och mått inte är helt exakta kan man betrakta kartan som en lekfull karikatyr av den riktiga staden.

Köttbullskartan

Köttbullar finns ju inte bara i Sverige, utan förekommer i alla möjliga färger och former runt om i Europa. Polpetta heter de i Italien och frikadeller i Danmark, keftedes i Grekland och Fasirozott i Ungern.

Framgångsföretag i världen, karta

varlden-karta

Världskarta till Nima Sanandaji och Maria Rankkas bok Framgångsföretagandet nya geografi. Utmaningen var att få in stora mängder information på ett lättbegripligt sätt. Här ser vi hur framgångsföretagen minskar i västvärlden, men blir fler i exempelvis Kina, Indien och Latinamerika.

Framgångsföretag i Europa, karta

europa-karta

Europakarta till Nima Sanandaji och Maria Rankkas bok Framgångsföretagandet nya geografi. Utmaningen var att få in stora mängder information på ett lättbegripligt sätt.

Greker och fenicier

Karta över den grekiska och feniciska kolonosationen av Medelhavet ca 700 f kr - Robert Toth, karttecknare

Den grekiska och feniciska koloniseringen av Medelhavet ca 700 f Kr. karta till en ny historiebok, du hittar den på AdLibris.

 

Avkoloniseringen av Afrika och Asien

studlit-32-1-avkolonisering

 

Den här kartan anger när de afrikanska och asiatiska kolonierna blev självständiga. Mer info om boken finns på Bokus.

Romarrikets utbredning

Kartillustrator, Robert Toth - Romarrikets utbredning

 

Romarrikets utbredning från ca 300 f Kr till 200-talet  e Kr. (mer…)

Kriget i Stilla havet

studlit-27-7-stillahavskriget

 

En karta som beskriver andra världskrigets i Stilla havet. Från japanernas bombningar i Pearl harbour till krigets slutskede med slaget vid Okinawa, samt bombningen av Hiroshima och Nagasaki.

Begreppet samhälle

Begreppet samhälle. Illustration för en högstadie-lärobok i samhällskunskap. Mer info finns bl a på Bokus.

Amerikanska fördomskartan

Inspirerad av andra humoristiska kartor om våra fördomar på nätet beslutade jag mig för att göra min egen version. Även om kartan är det dominerande, så är det här främst en kreativ illustration, där manus och idén kanske är det viktigaste. Som karttecknare gäller det i det här fallet att förenkla, så att ovidkommande detaljer och krångligheter inte stör helhetsintrycket.

Arkeologiska fynd på Ornö

popark-orno

Karta över arkeologiska fyndplatser på Ornö i Stockholms Skärgård.